50 milyon dolarlık konut projesi durduruldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2008 12:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) kaynaklı Marlalı Property'nin Türkiye'deki uzantısı Marlalı Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi tarafından Adana'da yapılacak olan 514 konutluk 50 milyon dolar tutarındaki Adonis Evleri Projesi yapımcı firma tarafından askıya alındı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk İnce, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan İnce ve Avukatları Ahmet Yetis ile düzenlediği basın toplantısında projenin askıya alınması ile ilgili bilgi verdi.

Huzurevleri Mahallesi Türkmenbaşı Bulvarı üzerindeki 48 bin metrekarelik arsa ile 2005 yılı Kasım ayında ilgilenmeye başladıklarını ve 14 aylık bir görüşmenin ardından Nisan 2007'de inşaat yapma ruhsatı aldıklarını kaydeden İnce, "Ağustos 2007'de inşaata başladık. İnşaatlarımız devam ederken Amerika kaynaklı mortgage krizi başladı ve aldığımız karar ile Mart 2008'e kadar fırtınanın dinmesini beklemeye başladık. İnşaatın yapım hızını düşürdük. Ancak bu süreçte insanlardan para toplayıp kaçacakmışız gibi kamuoyunu yanlış yönlendirmeler ortaya çıkmaya başladı. Bu durumda bizde yapacağımız yatırımı gözden geçirerek askıya aldık. Arsa sahibi ile geniş çaplı bir sözleşmemiz var. Oturup tekrar görüşeceğiz. Projeyi şu aşamada yapmayacağız." dedi.

Adanalı olduklarını ve 1983'de eğitim amacıyla kentten ayrıldıklarını kaydeden Marlalı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk İnce, 100 milyon dolar tutarındaki Adonis Evleri, alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otel projesinin tamamını askıya aldıklarını belirterek konut projesinden ev alanlarının tamamına ve iş yaptıkları firmaların hepsine geri ödemelerini yaptıklarını kaydetti.

Marlalı Gayrimenkul tarafından yaptırılmaya başlanan ancak ekonomik kriz gerekçesiyle durdurulan Adonis Evleri Projesi 48 bin metrekare alanda 155 bin metrekare konut ve 2 bin metrekare çarşı yapılmasından oluşuyordu.

Projeye göre 16 ile 24 katlı 12 bloktan oluşacak apartman daireleri 145 ile 270 metrekare arasında inşa edilecek, daireler büyüklüğüne göre 125 ile 400 bin YTL arasında satılacaktı.

İnce, basın toplantısında kaç kişinin konut aldığını, konut sahiplerine kaç YTL geri ödeme yaptıkları bilgisini vermeyerek sadece "Bir haftada 2 milyon dolar geri ödeme yaptık" demekle yetindi.

İnce, arsaya şimdiye kadar altyapı için 6 milyon YTL harcama yaptıklarını da ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber